Overslaan en naar de inhoud gaan

Voorstelling van de dienst

Het keukenteam maakt deel uit van het bedrijfskundig departement en bestaat uit ruim 100 medewerkers, verdeeld over alle secties van de keuken:    

•    De productiekeuken

  • staat garant voor het klaarmaken van het middagmaal, het avondmaal, de soepen, en alle dieetvoedingen.
  • kookt dagelijks voor bijna 900 mensen.

•    Het portioneringsteam

  • staat garant voor de juiste verdeling van de voeding naar de patiënt, zowel de broodmaaltijden als de middagmaaltijden. We streven ernaar zoveel mogelijk aan de wensen van de patiënt te voldoen.
  • verzorgt 3 maaltijden per dag. Er wordt dagelijks meer dan 2500 dienbladen klaargemaakt.

•    Medewerkers personeelsrestaurant

  • zorgen voor een lekkere, verantwoorde maaltijd of een vers gemaakt broodje voor de medewerkers en artsen van het ZOL.
  • staan ook in voor alle catering binnen het ziekenhuis bij vergaderingen, recepties,...

      Met bijna 700 kassapassages per weekdag, 13 vergaderzalen, 1 foyer en een aula, is het personeelsrestaurant een druk onderdeel van de keuken.

•    Het afwasteam

  • staat dagelijks in voor de schone vaat van het ziekenhuis: van het kopje koffie na een aulameeting tot de soepkom bij de broodmaaltijd van de patiënt op de afdeling.  Het team bestaat uit 7 à 8 personen. De propere vaat is een belangrijk visitekaartje van de keuken.

•    De voedingsadministratie

  • De medewerkers op deze dienst zorgen ervoor dat alles, wat met administratie te maken heeft, ook gebeurt:
    • Bandkaarten
    • Menukaarten
    • Stickers
    • Patiëntenbeheer
    • Personeelsbeheer
    • Urenadministratie
    • Kassa aanpassingen
    •  …

•    Het diensthoofd waakt over de goede werking van de keuken en zorgt ervoor dat alles verloopt volgens de juiste afspraken en protocollen. 
 

Taakinhoud

Gezien de variatie aan taken wordt de concrete invulling besproken tijdens het kennismakingsgesprek.

Verwachtingen

Minimale stageperiode van 3 maanden tot 12 maanden. 
Enige affiniteit met voeding en een beroepsgerichte opleiding zijn vereist.

HACCP en hygiëne dienen in acht genomen te worden.

Praktische afspraken: dienstspecifiek

Kleding, veiligheidsschoeisel, gebruik van omkleedkast, werkrooster,... worden besproken op een kennismakingsgesprek, alsook de start- en einddatum van de stage. Voor de verschillende stagemogelijkheden binnen de keuken is steeds een geneeskundig attest, afgeleverd door de geneeskundige dienst van de school, noodzakelijk. Behalve voor de administratie in de keuken is het geneeskundig attest niet nodig.